ADANA / ÇUKUROVA - Salbaş Anadolu Lisesi

Ekm

Cumhuriyet 100 Yaşında temalı resim yarışmamız okulumuzda düzenlenmiştir.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yıl etkinlikleri kapsamında okulumuz bahçesinde öğrenci ve öğretmenlerimizle Cumhuriyet Pikniğimiz yapılmıştır.

Ekm

Salbaş Anadolu Lisesi , Cumhuriyetin 100.yıl etkinlikleri kapsamında  Atatürk Evi ve Arkeoloji Müzesini geziyor.

Ekm

Okulumuzda tüm sınıflarda eş zamanlı olarak kitap okuma saati yapılmaktadır. Tüm öğrencilerimiz okul kütüphanesini etkin kullanmaktadır.

Dünya İlk Yardım Günü

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı eğitim ortamlarında yetiştirilmesi, öğrenci ve öğretmenler ile okul paydaşlarında koruyucu, önleyici ve acil müdahale gerektiren kazalar ve ani hastalık durumunda, tıbbi yardım gelinceye kadar yapılabilecek ilk yardım uygulamaları hakkında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması için her yıl Eylül ayının ikinci Cumartesi günü ülkemizde ve tüm dünya da "Dünya İlk Yardım Günü" olarak kutlanmaktadır.

Okulumuz öğretmeni Nilay VARLI,  öğrencilerimize ilk yardım semineri verdi.

Salbaş Anadolu Lisesi Erasmus+ Projesiyle Avrupa'da

Salbaş Anadolu Lisesi Letonya' da

Salbaş Anadolu Lisesi olarak ortağı olduğumuz "Ecogames in my Curriculum" adlı erasmus+ Ka220 projemizin çalışmaları 2021 yılında başladı.

Türkiye,Polonya,İtalya,Letonya ve Romanya'dan ortakların yer aldığı 24 ay sürecek projemizin 3. hareketliliğine Letonya ev sahipliği yaptı.

18/09/2023 Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıya, proje koordinatör öğretmenimiz Zehra Canbolat,  Sinem Us, Leyla BALTACI, Yusuf ULAŞTIRICI katıldı.

Sevgili gençler,

Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve çevrimiçi olarak ulaşabildiğimiz kitaplarımız aşağıda mevcuttur.

Mrt

• "Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde, kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Bu zafer, milletimizin azmi ve vatan sevgisiyle elde edildi."
  • "Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümünde, milletimizin kahramanlığını ve fedakarlığını kutluyorum. Bu zafer, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığının en güzel örneklerinden biridir."
  • "Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümünde, bu büyük zaferi bize armağan eden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

Ara

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Zehra Canbolat'ın kurucusu olduğu Youth has the Midas Touch 2.0 adlı eTwinning projesi Ulusal Kalite etiketine layık görülmüş ve alanında tam puan alarak ilimizden eTwinning 13. Ulusal Kongresi'ne davet edilen en başarılı projeler arasına girmiştir. Eğitimler, atölye çalışmaları ve seminerlere katılan öğretmenimiz eTwinning 13. Ulusal Kongre'sinde teşekkür belgesi ile ödüllendirilmiştir. Projede emeği geçen öğretmenlerimiz Zehra Canbolat ve Sinem Us'a teşekkür ederiz.

Salbaş Anadolu Lisesi Romanya'da

"Ecogames in my Curriculum" adlı Erasmus+ Ka220 projemizin ilk öğrenme öğretme toplantısı Romanya'nın Pascani kentinde gerçekleşti. Okul Müdürümüz Ramazan AL ve İngilizce Öğretmenimiz Zehra Canbolat'ın katıldıkları toplantıya okulumuz 11. Ve 12. Sınıflarından 4 öğrencimiz de katıldı. 5 gün boyunca doğa ve ekoloji temelli atölye çalışmalarına ve kültürel faaliyetlere katılan öğrenci ve öğretmenlerimiz çeşitli kazanımlarla yurda döndüler.

Ara

Ecogames in my Curriculum adlı erasmus plus ka220 projemiz kapsamında Romanya hareketliliğine dahil olan olan öğrencilerimiz öğrenme öğretme hareketliliği sırasında edindikleri deneyimlerini hazırladıkları sunumlarla okulumuzun öğrencileriyle paylaştılar.

Ara

Ulusal kalite etiketi ile ödüllendirilen Youth has the Midas Touch 2.0 adlı etwinning projemize dahil olan öğrencilerimize sertifikaları törenle takdim edildi.

Salbaş Anadolu Lisesi Erasmus+ Projesiyle Avrupa'da

Salbaş Anadolu Lisesi Polonya'da

Salbaş Anadolu Lisesi olarak ortağı olduğumuz "Ecogames in my Curriculum" adlı erasmus+ Ka220 projemizin çalışmaları başladı. 2021 yılının 2. Başvuru döneminde dahil olduğumuz projenin hazırlık toplantısı koordinatör okulun bulunduğu Polonya'nın Wolomin kentinde gerçekleşti. Toplantıya proje koordinatörü öğretmenimiz Zehra Canbolat ve  Sinem Us katıldı. Türkiye,Polonya,İtalya,Letonya ve Romanya'dan ortakların yer aldığı proje 24 ay sürecek ve  farklı müfredatlarda oyun temelli ekolojik ders içerikleri üretilecek.

Haz

Okulumuz İngilizce Öğretmenleri Zehra Canbolat ve Sinem Us tarafından yürütülen ve öğrencilerde girişimcilik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen  Youth Has the Midas Touch 2.0 adlı eTwinning Projesi final ürünü olarak, genç girişimcileri tanıtmak için bir yarışma düzenlenmiştir.

Bu nedenle Midas öğrencilerimiz uluslararası takımlarda çalışmış ve birlikte bir iş planı geliştirmişlerdir.

May

2021 -2022 Eğitim Öğretim Yılı Salbaş Anadolu Lisesi Yıl Sonu "Karma Resim Sergisi" Açılışı

Emeği Geçen Resim Öğretmenlerimiz Şengil Demiralay ve Zeliha Kalıntaş'a Çok teşekkür ederiz.

Sanat Eğitimini Donanımlı Bir Şekilde Almalarını Sağlayıp Kendine ve Hayalgücüne Güvenem Çocukları Ortaya Çıkartıp Bu Güzel Sergiyi Ortaya Koymuşlardır.