ADANA / ÇUKUROVA - Salbaş Anadolu Lisesi

Mrt

Salbaş Anadolu Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Dostluk Maçı , SALBAŞ AL 4-3 maçı kazandı. Öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

18Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü okulumuzda törenle kutlanmıştır.

Mrt

Hedefe odaklanmak, başarıya ulaşmak bir ekip işidir. Veli- öğrenci - öğretmen ekibi olarak birlik içerisinde başarıya ulaşmak için hazırladığımız çizelgemiz ektedir.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası   sebebiyle okulumuzda deprem tatbikatı yapılmıştır.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü töreni okulumuzda coşkuyla kutlandı.
Okul müdürümüz Abdurrahman HASBAY ve öğretmenimiz Nilay VARLI ilçe törenine katılım sağlayıp , okulumuzu temsil etmişlerdir.

Mrt

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü okulumuzda tören ve sergiyle kutlandıı.

Mrt

İstiklal Marşı' mızı güzel okuma yarışmasında,  Mehmet Emin KARAEVLİ isimli öğrencimiz bölge birincisi olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz.

Mrt

2.Dönemin 1. Sınavlarının  sınav tarihleri ekli tabloda yer almaktadır. Öğrenci ve velilerimize duyurulur.

Mrt

Çukurova Belediyesiyle işbirliği içerisinde okul bahçemizi yeşillendirdik.

Bilişim ve Teknoloji kulübü öğrencileri ve okul müdür yardımcımız Mehmet BAYAZITOĞLU önderliğinde bahçemize yeni ağaçlar diktik.

Öğrencilerimize doğa sevgisi, çevre bilinci kazandırdık.

Şbt

Okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri öncülüğünde hazırlanan Edebiyat Kulübünün katkılarıyla oluşturulmuş Dilimiz Zenginlikleri panomuz yenilendi.

Şbt

Ecogames in my curriculum projesi kapsamında, okulumuzun Erasmus hareketliliği olmuştu. Bu hafta  okulumuza Polonya, İtalya, Letonya ve Romanya'dan  misafirlerimiz geldi.

Şbt

2024 yılında Adana ' da yapılması planlanan Teknofest Yarışmasının tanıtımı yapıldı. Öğrencilerimize proje hazırlama yöntem ve teknikleri anlatıldı. Okulumuzda yarışmaya 120 proje başvurusunda bulundu.

Ock

5 Ocak Adana' nın kurtuluşu töreni okulumuzda şiirler marşlarla birlikte kutlanmıştır.

Ock

Okulumuz edebiyat öğretmenlerine Dilimiz Zenginlikleri köşemiz için teşekkür ederiz.

ECOGAMES IN MY CURRICLUM

Kıck off Meeting

Salbaş Anadolu Lisesi olarak ortağı olduğumuz Polonya Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen Erasmus+ Ka220 projemiz “Ecogames in my Curriculum” 01.04.2022 tarihi itibariyle başladı. Projemizin koordinatörü olan Polonyalı okul ortağımız Szkola Podstawowa nr 7 nın ev sahipliğinde İlk toplantımız 07/09.06.2022 de Polonyanın Wolomin kentinde gerçekleşti. Toplantıda partnerler uzun dönem çalışma planı yapmakla beraber Polonya eğitim sistemi hakkında bilgi sahibi oldular ve Polonya kültürünü, tarihini ve geleneklerini daha yakından tanıyacakları etkinliklere katıldılar. Okulumuz İngilizce öğretmenleri Zehra Canbolat ve Sinem Us'un yürüttükleri projede doğa eğitimini tüm programlara dahil etmeyi hedefleyen projemizin hedef kitlemizde farkındalık yaratacağına inanıyoruz. Bu kapsamda oluşturacağımız iki farklı proje sonuç ürünümüz disiplinlerarası bir doğa eğitiminin oyun yoluyla gerçekleşebileceğine bazı örnekler sunuyor.